ARVOMME

VASTUULLISUUS

Meille vastuullisuus on edellytys, ei lisäominaisuus! 

Tuotteen koko elinkaari vaikuttaa lopulliseen vastuullisuusmerkitykseen. On tärkeää huomioida paitsi raakamateriaali ja tuotanto myös tuotteen käyttöikä sekä kierrätettävyys ja uusiutuvuus. 

Tuotevalikoimastamme löydät ainoastaan tuotteita, jotka täyttävät luotettavien ulkopuolisten toimijoiden määrittämät vastuullisuuskriteerit, kuten esimerkiksi sertifikaatit raaka-aineiden, tuotannon, biohajoavuuden tai kiertotalouden kannalta. Nämä sertifikaatit ovat tuotteen vastuullisuudesta kertovia ja ostopäätöstäsi helpottavia ikoneita, jotka löydät verkkokauppamme tuotetiedoista. 

Tutustu sertifikaatteihin täällä

Kuinka vastuullisuus näkyy konkreettisesti jokaipäiväisessä toiminnassamme? 

  • Pakkaamme 90% tuotteista kierrätettyihin laatikoihin ja käytämme paperiteippiä. Toisinaan tämä ei ole mahdollista esimerkiksi tuotteen koon/muodon vuoksi. Tällöin valitsemme kierrätettävän vaihtoehdon. 
  • Mikäli toimitus vaatii tuotteen suojaamista pakkausmateriaalilla, käytämme siihen kierrätettyjä materiaaleja kuten PlanToysin edellisten vuosien sanomalehtipaperisia esitteitä. 
  • Toivomme asiakkaidemme harkitsevan ostopäätöksiään: kannustamme vastuulliseen kuluttamiseen. Asiakaspalautukset aiheuttavat tuotteiden ylimääräisiä kuljetuksia. Tästä syystä meillä ei ole ilmaisia palautuksia. Olemme pyrkineet kokoamaan tuotteiden kuvauksiin riittävästi tietoa, jotta ostopäätös helpottuisi; tämän lisäksi vastaamme mielellämme kysymyksiin myös sähköpostitse. 
  • Reklamaatiotuotteet pyritään ensisijaisesti korjaamaan tai korvaamaan varaosalla. 
  • Tuotteet, joiden tuotepaketti on rikkoutunut tai niissä on vaikka värivirhe, lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen esimerkiksi HOPE ry:n kautta. Nämä kosmeettiset virheet eivät vaikuta tuotteen käyttöön tai turvallisuuteen. 

LÄPINÄKYVYYS JA SITOUTUNEISUUS

Edustamamme tuotemerkit tulevat lähes poikkeuksetta yrityksiltä, joille vastuullisuus on koko yritystoiminnan keskiössä, aivan kuten meillä Kidecossa. Jokainen tuotemerkki kertoo avoimesti käyttämistään materiaaleista ja tuotannosta. Me emme halua mitään ikäviä yllätyksiä, joten tarkistamme nämä asiat tarkasti ennen kuin tuote pääsee valikoimiimme.

TURVALLISUUS

Lain ja säädösten asettamien turvallisuusvaatimusten lisäksi vaadimme tuotteiltamme enemmän. Meille turvallisuus tarkoittaa ehdotonta myrkyttömyyttä, johon ei päästä pelkästään valitsemalla luonnonmukainen materiaali, kuten puu, luonnonkumi tai villa. Meillä vastuullisuus ja turvallisuus käsittävät myös luonnonmukaiset väriaineet, sertifioidun myrkyttömän liiman, ilman turhia kemikaaleja käsitellyt materiaalit ja materiaalin puhtauden. 

Tästä syystä olemme tehneet päätöksen olla myymättä mm. silikonisia ja muovisia lastentarvikkeita.

KÄYTÄNNÖLLISYYS

Vain käytössä oleva tuote on aidosti vastuullinen valinta!

Kiinnitämme huomiota tuotteiden ulkonäköön, sillä uskomme sen myös kannustavan tekemään vastuullisempia valintoja; silmää miellyttävä esine pääsee aktiivisempaan käyttöön. On luonnollista että kauniit esineet tuovat iloa! Vastuullinen valinta ei poissulje kaunista muotoilua ja miellyttävää designia. 

Vaikka tuotteen design on tärkeä, se ei mene käytännöllisyyden edelle; verkkokauppamme tuotteet toimivat arjessa! Haluamme tuotteidemme tuovan iloa niin arki- kuin juhlapäiviin ja toivomme niiden pääsevän käyttöön mahdollisimman usein.

Tuotteiden ulkonäössä meille on tärkeää myös ajaton muotoilu, mikä mahdollistaa

esimerkiksi lelujen ja huonekalujen kierrättämisen perheen pikkusisaruksille ja sukulaisille. Näemme myös mielellämme tuotteitamme netti- ja livekirpputoreilla. 

On mahtavaa kun tuotteen tarina jatkuu ja siitä on iloa seuraavalle!